Maandag t/m vrijdag open vanaf 13.00 tot 18.00 uur
Alleen contante betalingen

Vergoeding medisch pedicure

Een Tijdelijke behandeling kan met een tijdelijke vergoeding bij de zorgverzekeraar aangevraagd worden door de patiënt om aan de huisarts een verwijsbrief op te vragen en te laten behandelen door een medisch pedicure voor het medisch probleem. Men dient dan de verwijsbrief van de huisarts af te geven aan de behandelend medisch pedicure/podiatrist. Deze kunnen vergoed worden door eerst zelf te betalen en daarna het verkregen factuur op te sturen naar de zorgverzekeraar na aanvraag aan deze, vervolgens word de behandeling vergoed.

Bij problemen veroorzaakt door een "pedicure" die niet is geregistreerd of aangemeld bij ProVoet of Stipezo, is dit eigen risico en wordt dit niet vergoed wat betekend dat het onder eigen risico valt en het voor uw eigen rekening is.

Alleen bij medisch pedicure, podiatrist of chiropodist die geregistreerd staat kan deze tijdelijke vergoeding worden afgegeven.

Belangrijk om te weten
"PEDICURES" die Basis of in opleiding zijn staan NIET GEREGISTREERD en is het op EIGEN RISICO dat een client of patiënt zich daar laat behandelen. Omdat deze niet genoeg geschoold zijn om dergelijke problemen op te lossen, deze zijn alleen om nagels te knippen. Vaak gaan hiermee problemen gemoeid, namelijk tekort knippen, dit veroorzaakt vaak ingroeiende nagels; Deze worden alleen ZONDER vergoeding behandeld.

Vaak ongeschoolde dus geen diploma behaalde "pedicures" zijn géén pedicures maar een kleine helpende om de nagels te knippen, verder niet! Ook basis diploma's gelden niet voor een medisch behandeling en worden niet vergoed.

Onder Medisch behandeling verstaan wij;
Het behandelingen van:
Ingroeiende nagels
Ingegroeide nagels
Likdoorns verwijderen
Schimmel/kalk nagel/voet behandelingen
Et cetera.


Alleen nagels knippen van "gezonde" voeten wat voor deze niet duidelijk is, wat ook vaak niet goed gaat zou u kunnen laten doen op eigen risico. Het laten herstellen door een medisch pedicure brengt extra kosten met zich mee omdat u zich in dat geval eerst hebt laten knippen door de "pedicure" waardoor uw nagels vaak te kort zijn.

Bij een Basis Pedicure die ook niet geregistreerd staat kunt u de nagels prima laten knippen, maar vraag wel naar een certificaat van de basis pedicure om verkeerd knippen te voorkomen.

Pedicure plus zijn wel geregistreerd, alleen krijgen geen vergoeding maar zijn vaak wel goede pedicures.