Informatie over Vaseline, Parafine, Glycerine en Uierzalf/crème

Deze zijn van hetzelfde product. Het verschil is. Parafine is droger gemaakt omdat het voor lippenstiften en kaarsen maken word gebruikt. Uiercreme/zalf zit vaak een stofje bij in voor kleur of geur of antiseptische werking wat niet werkt maar word opgeheven. Doordat het een zeer chemisch product is. Vaseline word hieronder verder beschreven.

Vaseline wordt in cosmetica gebruikt als zacht maker en dat merk je bijvoorbeeld in veelgebruikte lippenbalsems. Het vervelende van dit stofje is dat het juist het tegenovergestelde doet van wat het belooft. Het verzacht heel even de huid of je lippen, maar zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten en haar eigen vochtregulerende vermogen verliest. Uiteindelijk ben je dan dus alleen maar verder van huis. Daarnaast kan het ook nog eens zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid.

Is Vaseline een goede moisturizer voor je voeten, gezicht en lichaam?

“Vaseline is goed voor hydratatie”. Dit hoor je vaak in de winkels, en tot mijn schrik ook van sommige dermatologen. Wees voorzichtig hiermee en maak Vaseline niet tot je dagelijkse verzorgingscrème voor lichaam en voeten.

Vaseline is helaas een chemisch/synthetisch product gemaakt van olie, afkomstig van petroleum/aardolie (net als benzine en diesel). Voor cosmetische doeleinden wordt deze olie geraffineerd en gezuiverd, toch is het nog steeds aardolie.

Vaseline is geen moisturizer en doet verder niets voor je huid, het sluit je huid totaal af

Minerale oliën zoals paraffine ne Vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstrikt.

Gevoelige huidzones zoals het gezicht of babybilletjes doe je dan ook geen plezier met een vetlaagje. Ook hiervoor is de structuur van Vaseline te dicht waardoor je huid volledig wordt afgesloten, met een nog drogere huid als resultaat.

Gebruik je dagelijks Vaseline, dan kun je een “paraffine verslaving” ontwikkelen: door het gebruik van Vaseline wordt de huid lui en maakt zelf minder huideigen vetten aan.

Op de lange termijn moet je meer en meer Vaseline gaan smeren om je huid te gaan verzorgen. M.a.w je huid wordt verslaafd aan de Vaseline. Niet goed dus.. Op het moment dat gestopt wordt met Vaseline gaat je huid zeer droog aanvoelen (paar weken) tot de paraffine je huid uitgewerkt is. In deze periode moet je een natuurlijke olie gebruiken, het beste is amandelolie met Aloë Vera.

Eenmaal vrij van de kunstmatige Paraffinefilm zal de natuurlijke huidbarrière zich – eventueel proberen te herstellen, dit staat bekend als het ZGN (revitaliseringproces of herstelproces).

De huid kan daarbij nog een tijdje droog, jeukerig en ongemakkelijk aanvoelen. Soms ontstaan er ook kleine rode vlekjes, minipuistjes en onderhuidse puisten. Dit alles is van voorbijgaande aard. Afhankelijk van de veerkracht en het herstelvermogen van de huid duurt dit herstelproces enkele dagen tot enkele weken.

Conclusie

Vaseline is een waardeloos product om op je huid te smeren. Gelukkig leven we niet meer in de jaren 60.. vroeger wisten mensen niet anders. Toen hadden we ook niet zo veel alternatieven op het gebied van verzorgingsproducten zoals vandaag de dag.

Kies voor 100% natuurlijke organische cosmetische producten die je huid niet gaan verzieken. Elke ochtend en avond koudgeperste kokosolie doet wonderen voor de huid, maar ook oliën van Volatille doen wonderen. Of een goede bij uw huid passende voetencrème van het merk Suda Care.

Deze producten zijn absoluut niet en is verboden te gebruiken op een huid van lichaam en voeten bij alle huidproblemen. Bijvoorbeeld bij: huidkanker, chemo bij kanker, kanker, reuma, diabetes, eczeem, schimmel, zweetplekken, schaafwonden, open wonden, en andere huid problemen. Bij een gave huid creëer je huid problemen door deze producten te gebruiken.